Afternoon Tea: Annie Lööf i samtal med miljöteknikföretagen

CleantechOstLeave a Comment

Cleantech Östergötland bjöd in till Afternoon Tea med Annie Lööf, partiledare i Centerpartiet, den 14 februari för samtal med representanter från miljöteknikföretag i regionen.

Annie inledde med att framhålla att Sverige ska fortsätta att vara ett av världens bästa länder för miljöteknik. Politikens roll är att kratta manegen för företagare, innovatörer, entreprenörer och forskare för att de ska vara en motor för sänkta klimatutsläpp, förnybar energi och en grön omställning.

– Det finns många spännande aktörer inom miljöteknik i Östergötland, och miljöteknikföretagen sitter på många av lösningarna.

Grön skatteväxling och fortsatt skattebefrielse på förnybara bränslen är exempel som Annie Lööf lyfte fram som viktiga styrmedel i den gröna omställningen. Centerledaren påpekade också att det behövs en rejäl satsning för att lyfta bioekonomin som har stor potential att växa och berättade vidare att Centerpartiet därför satsar 500 miljoner kronor i budgeten på att skynda på omställningen till en biobaserad och grön ekonomi.

– Näringsliv och politik behöver jobba tillsammans, därför är jag här idag för att lyssna på era inspel om vad ni ser behövs för att ge de rätta långsiktiga förutsättningarna, sa Annie innan panelsamtalet inleddes.

Under panelen så resonerade deltagarna kring frågor som har stor betydelse för näringslivets utveckling i Östergötland såsom vilka konsekvenserna blir av olika styrmedel, skatter och regler samt hur vi kan snabba på omställningen till ett fossilfritt och resurseffektivt samhälle.

Medverkande: Annie Lööf, partiledare (C), John Askling, grundare, Calluna, Elin Ledskog, marknadschef, Againity, Patrik Lindergren, vd, Chargestorm, Karin Jönsson, public affairs, E.ON, Per Everhill, Tekniska verken, Robert Paulsson, hållbarhetschef, Lantmännen Agroetanol, Markus Olsson, vd, Gasum. Samtalen modererades av Malin Forsgren, Cleantech Östergötland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *