Casekväll med Sustainergies

CleantechOstLeave a Comment

Den 5 december arrangerade Cleantech Östergötland och Sustainergies en casekväll för studenter från Linköpings Universitet. Tre miljöteknikföretag presenterade case som studenterna fick lösa i grupp; PPAM, Combitech och SanSac.

Företagen inledde med att presentera sina verksamheter samt de utmaningar de satt samman för studenterna. Sedan fick studenterna sitta i drygt en timme för att lösa det valda caset. Företagsrepresentanterna hjälpte till att reda ut oklarheter och slutligen kunde studenterna presentera jätteintressanta lösningar på svåra utmaningar.  Kvällen avslutades med lite mingel.

På bilderna här ovan och under lägger studenter från Energi – Miljö – Management programmet och från I-linjen pannan i djupa veck för att lösa utmaningen från Combitech: Hur ska Combitech nå hållbarhetsmålet att vara ett av de mest hållbara företagen i branschen till år 2020? Studenterna gjorde en strukturerad ansats som berörde allt från energikartläggning, elavtal, tjänsteresor, pendlingsresor, investeringar i förnybar energi till policy för inköp av hårdvara och servrar.

SanSac presenterade en utmaning som också engagerade två grupper: Hur kan KvartersNära Insamling leda till en beteendeförändring hos de boende? Studenterna presenterade många konkreta åtgärder som handlade om kommunikation, praktisk implementation, tekniska lösningar för själva insamlingen etc. SanSac fick säkert ett och annat att tänka på!

PPAM presenterade den kanske svåraste utmaningen: Hur man rent tekniskt ska kunna kombinera en solcellsanläggning med en liten vindturbin. Studenterna konstaterade att det inte är helt enkelt att få styrning och kontroll över båda förnybara energikällor i samma system, men såg också stor potential med att sälja lösningar som kombinerar sol- och vindkraft.

En casekväll är ett jättebra sätt för studenter och företag att mötas. Vi kommer troligtvis att köra en runda till i vår och hoppas på många motiverade företag som vill bidra med utmaningar då! Tack till Sustainergies för gott samarbete!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *