Cleantech Östergötland på M-Yran

CleantechOstLeave a Comment

Den 23 november deltog Cleantech Östergötland på Maskinteknologsektionens arbetsmarknadsdagar, M-Yran. Tre medlemsföretag, PPAM, Combitech och Climeon, deltog i speed-dejtingen under förmiddagen, och under hela dagen kunde studenterna besöka Cleantech Östergötlands monter i C-huset på Campus Valla, LiU.

I montern besvarade vi en mängd frågor från studenter om Cleantech Östergötland och vilka medlemsföretag som ingår. Det fanns ett stort intresse för miljöteknikföretag från studenterna och många kommenterade att de gärna ville få mer kunskap om vilka miljöteknikföretag som finns i regionen och att de gärna hade träffat fler av företagen under speed-dejtingen. Inför M-Yran hade vi tagit fram en presentation som studenterna kunde klicka sig frai för att se inom vilka olika områden Cleantech Östergötlands medlemsföretag är aktiva, samt läsa korta beskrivningar om varje företag.

I montern fanns Econovas 100% återvunna jord på plats med en uppsjö av fröpåsar. Alla besökare i montern erbjöds att så frön i små tråg med Econovas jord och ta med hem. Dessutom visade vi upp en el-bilsladdare från Chargestorm.

Studenterna kunde också delta i ett MiljöQuiz, där de fick svara på fem frågor och vinna en lussebulle. Ett otal lussebullar delades ut, och många fick lära sig något nytt från quizzet. Ladda gärna ner quizzet här och testa dina kunskaper! Kanske något för glöggfesten på kontoret?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *